Infosessie voor bedrijven: 'Eurosilo'-kruispunt wordt turboverkeersplein

De ombouw van de R4 West en Oost zorgt voor een veiligere en vlotte R4 door het aantal op- en afritten te verminderen. Het ‘Eurosilo’-kruispunt (knooppunt 18) is een van de vier quick wins die versneld worden aangepakt. Hiervoor werd een infosessie georganiseerd voor bedrijven.

Op maandag 19 augustus organiseerde De Werkvennootschap in samenwerking met North Sea Port een infosessie voor bedrijven over de aanpak van het ‘Eurosilo’-kruispunt, het kruispunt van de J.F. Kennedylaan met de D. Eisenhowerlaan. Een veertigtal vertegenwoordigers van bedrijven waren aanwezig. Het bezoekerscentrum van North Sea Port vormde het decor. De aanwezigen kregen uitleg over de plannen van de heraanleg van het kruispunt ‘Eurosilo’. De integrale uitleg en presentatie kan u hier nalezen.

Wat is een turboverkeersplein?

Het ‘Eurosilo’-kruispunt wordt tijdens de werken omgevormd tot een turboverkeersplein. Een turboverkeersplein lijkt op een rotonde, maar elke rijrichting heeft aparte rijstroken. De verkeerslichten werken volgens het principe van een groene golf zodat bestuurders vlot kunnen doorrijden. Verkeer dat uit verschillende richtingen komt, zal elkaar niet meer hinderen. Naast het vernieuwde knooppunt komen geluidswanden. Die zorgen ervoor dat de nabije omgeving zo weinig mogelijk geluidshinder van het verkeer ondervindt.

Tijdens de sessie werd info gegeven over de afstelling van de verkeerslichten, de draaicirkels van personen- en vrachtwagens, de rijrichting, het bereikbaarheidsadvies en de fasering van de werken.

Tijd voor vragen en opmerkingen

Na de plenaire sessie volgde een moment voor vragen en opmerkingen. Bedrijven gaven ons interessante info die we kunnen meenemen naar de volgende fase van het project.

Was u niet aanwezig of wil u ons op de hoogte brengen van uw opmerkingen, bezorgdheden of informatie over de transportbewegingen van uw bedrijf? Vul dan dit invulformulier in.

Later dit jaar volgen nog meer infomomenten over het project R4WO voor bedrijven en omwonenden. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of via de website van New Mobility Network.

Documenten en foto’s

Bekijk hier de presentatie van de infosessie.
Bekijk hier het invulformulier voor bedrijven.