Plannen turboverkeersplein toegelicht in Oostakker

Op dinsdag 4 juni organiseerde De Werkvennootschap een infomarkt naar aanleiding van de ombouw van het kruispunt ‘Eurosilo’. In het ontmoetingscentrum van Oostakker gaven de projectverantwoordelijken toelichting bij de plannen. Vragen van omwonenden werden er persoonlijk beantwoord.

In het kader van de ombouw van de R4 West en Oost worden een aantal deelprojecten versneld uitgevoerd. Het gaat om vier quick wins waarvan het kruispunt ‘Eurosilo’ aan de J.F. Kennedylaan en de D. Eisenhowerlaan er een is. Het kruispunt wordt omgebouwd tot een turboverkeersplein.

Een turboverkeersplein lijkt op een rotonde, maar elke rijrichting heeft aparte rijstroken. Verkeerslichten regelen de punten waar het verkeer kruist. Bestuurders moeten voor het oprijden van het turboverkeersplein kiezen welke richting ze uit willen. Doordat de verkeerslichten werken volgens het principe van een groene golf kunnen bestuurders vlot doorrijden. Fietsers kunnen na de werken nog steeds parallel met de spoorweg en de R4 fietsen.

Geluidswanden zorgen ervoor dat de omgeving zo weinig mogelijk geluidshinder van het verkeer ondervindt.

Bekijk hier alle panelen die dinsdag gepresenteerd werden aan de deelnemers

Hier vind je meer info over de ombouw van het knooppunt ‘Eurosilo’