Eerste infosessie voor bedrijven

2019-04-04_R4WO_INFOSESSIE_©Filip Vranckx_LR_05.jpg.jpg

Op donderdag 4 april organiseerde De Werkvennootschap samen met VOKA een infosessie over het project R4WO. Ruim 50 vertegenwoordigers van bedrijven uit de hele Gentse kanaalzone kregen op het Kasteeldomein van Wippelgem meer uitleg over het globale project en over twee quick wins. Daarnaast konden ze ook vragen en opmerkingen doorgeven over de knooppunten bij hen in de buurt.

De Werkvennootschap neemt in opdracht van de Vlaamse overheid de nodige stappen om de noodzakelijke studies, participatie- en communicatiebegeleiding voor de ombouw van de R4 West en Oost op te starten. Daarom nodigde de De Werkvennootschap samen met ondernemersorganisatie VOKA op 4 april verantwoordelijken en vertegenwoordigers van Gentse bedrijven uit voor een informatie- en participatiesessie.

Tijdens de eerste helft van deze namiddag kregen de aanwezigen in het Koetshuis uitleg over de werking van De Werkvennootschap en de aanpak van het project.

Woonkernen en havenbedrijven

De R4 krijgt een volledige herinrichting tussen de N9 in Wondelgem en Zelzate (R4 West) en tussen het kruispunt aan Eurosilo en Zelzate (R4 Oost). Het aantal op- en afritten wordt verminderd en de weginfrastructuur wordt geoptimaliseerd. Zo zal het verkeer op de ringweg vlotter en veiliger kunnen verlopen, neemt het verkeer in de woonkernen af, verhoogt de bereikbaarheid van de havenbedrijven en verbetert de leefbaarheid in de kanaalzone.

Tegelijk wordt ook de fietsinfrastructuur aangepakt dankzij verschillende fietsbruggen en -tunnels die zorgen voor veilige verbindingen tussen de woonkernen langs de R4 en naar de haven.

Quick wins vroeger aangepakt

De grote herinrichtingswerken voor de ombouw van de R4 West en Oost starten pas over enkele jaren. Een aantal (deel)projecten wordt wel versneld uitgevoerd. We noemen ze quick wins. Zo wordt er een turboverkeersplein gebouwd ter hoogte van de J.F. Kennedylaan - D. Eisenhowerlaan (‘Eurosilo’-kruispunt) en komt er een fietsbrug over de R4 ter hoogte van de kruising van de Vijfhoekstraat met de Industrieweg, die de verbinding zal maken met het scholencomplex Artevelde/Viso/Kisp. U vindt hier meer informatie over deze quick wins.

Bedrijven laten van zich horen

Tijdens de tweede helft van de infosessie kregen de bedrijven het woord. Zij deelden hun vragen, opmerkingen en suggesties voor de knooppunten bij hen in de buurt met De Werkvennootschap. De bedrijven weten immers beter wat er leeft en waarmee we in dit project rekening moeten houden.

Was u niet aanwezig maar wil u ons toch op de hoogte brengen van uw opmerkingen, bezorgdheden of informatie over de transportbewegingen van uw bedrijf? Vul dan dit invulformulier in.

Documenten en foto’s

Bekijk hier de presentatie van het infomoment.
Bekijk hier het invulformulier voor bedrijven.