Evergem stelt project R4WO voor tijdens Dorpsdagen

Evergem organiseert in april en mei negen Dorpsdagen waarop het gemeentebestuur zijn beleidsplannen bekendmaakt. De eerste drie Dorpsdagen vonden op zondag 28 april plaats in de bibliotheek van Evergem, de gemeentelijke basisschool in Belzele en de gemeentelijke basisschool in Wippelgem.

Tijdens de Dorpsdagen peilt het gemeentebestuur in negen dorpskernen naar de ideeën en verwachtingen van zijn inwoners, maar het is ook een moment om Evergemnaren te informeren over projecten die op til zijn. De Werkvennootschap stelde er daarom de plannen voor de ombouw van de R4 West voor.

Primaire weg

Met het project R4WO wil de Vlaamse Regering de inrichting van de R4 in Gent, Zelzate en Evergem afstemmen op zijn rol als primaire weg binnen het Vlaamse wegennet. Vlaanderen investeert daarom 900 miljoen euro in een vlottere ringweg met nieuwe fiets- en spoorinfrastructuur. De aanbestedingsprocedure hiervoor werd onlangs opgestart.

De werken aan vier zogenaamde quick wins (drie fietsbruggen en de realisatie van een turboverkeersplein) worden eerder uitgevoerd dan de rest van het project. De overige werken volgen vanaf 2022.

Omwonenden en bedrijven bij alle fasen betrekken

Om op de hoogte te zijn van wat er in de buurt leeft, en om mogelijke hinder tot een minimum te herleiden, betrekken we omwonenden bij alle fasen van het project. Er vonden bijvoorbeeld al participatiemomenten plaats in Wachtebeke en Wondelgem en De Werkvennootschap organiseerde begin april nog een specifieke infosessie voor bedrijven in Wippelgem.

Bekijk hier de infopanelen over het project R4WO.
Bekijk
hier het infopaneel voor Ertvelde.
Bekijk
hier het infopaneel voor Kluizen.
Bekijk
hier het infopaneel voor Rieme.
Bekijk
hier het infopaneel voor Doornzele.
Bekijk
hier het infopaneel voor Kerkbrugge-Langerbrugge.
Bekijk
hier het infopaneel voor Sleidinge.
Bekijk
hier het infopaneel voor Belzele.
Bekijk
hier en hier de infopanelen voor Evergem-centrum.
Bekijk
hier, hier en hier de infopanelen voor Wippelgem.